Eperre fel!
Csábulj el egy kis házi epres finomsággal! Élvezd ki az eperszezon minden percét, használd minél több fogáshoz a hónap kedvenc gyümölcsét.
Ezeket láttad már?
Epres-túrós palacsinta eper öntettel
Hozzávalók: A palacsintához: 1 csésze sima liszt, 2 csésze (500 ml) tej, 3 tojás, olaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 dl habtejszín, 15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 15 dkg eper. A szószhoz: 40 dkg eper, cukor ízlés szerint, 1 dl víz
Így készítsd el:
A lisztet szitáld egy tálba. A tejet és a tojást keverd el habverővel, majd add hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz. Merőkanállal öntsd a tésztát a serpenyőbe és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranysárga nem lesz. Ezután fordítsd meg és süsd egy perc alatt készre. A túrót a cukorral, citromhéjjal és a felvert tejszínnel keverd el, az epret darabold fel. A palacsintákat töltsd meg bőven a túrós krémmel és szórd az epret a töltelékre. Tekerd fel a palacsintát és tálald az eperszósszal. Eperszószt így készítsd el: az epret és a vizet főzd fel ízlés szerinti cukorral, aztán turmixold össze és hűtsd ki.
Csokoládés eper
Hozzávalók: 50 dkg eper, 20 dkg ét főzőcsokoládé, 5 dkg porcukor, 3 dkg vaj, 1 dl tejszín, fél zacskó vaníliás cukor
Így készítsd el:
Tisztítsd meg az epret, majd gondosan mosd meg. Szalvétán csöpögtesd le, szárítsd meg. Ha megvagy, olvaszd meg a főzőcsokoládét kis lángon egy kis vajjal. Keverd hozzá a vaníliás cukrot a csokihoz, majd a tejszínt, a porcukrot és verd félkeményre. Az epret szúrd kétágú villára, és úgy mártogasd a csokiba. Hagyd alufólián megszáradni.