Eperlázban égünk!

2014. május 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Akár frissen, akár valamilyen édesség alapanyagaként esetleg lekvárként fogyasztod, az eper mindig jó választásnak ígérkezik. Ha idén még nem etted magad tele a hónap nagy slágerével, kapd fel a kosarad és meg se állj a legközelebbi piacig.

Eperlázban égünk!
Fotó: Thinkstock

Epres tiramisu
Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evőkanál narancslikőr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl natúr joghurt, 3 evőkanál porcukor, poharak a tálaláshoz
Így készítsd el:
Az epret mosd meg, tisztítsd meg, vágd apróra. A citromlevet forrald fel a vaníliás cukorral. A narancslikőrrel öntsd mély tányérokba. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal forgasd meg a lében, vegyél elő poharakat, béleld ki a beáztatott babapiskótával. A mascarponét keverd el a joghurttal és a porcukorral. A piskótákra szórj egy réteg epret, és vond be a krém felével. A maradék piskótát forgasd meg a likőrös lében, fektesd rá a krémre, szórj rá egy réteg epret, majd simítsd el a kelyheken a maradék krémet. Takard le, és tedd 1 órára a hűtőbe. Tálalás előtt szórd a pohárkák tetejére a maradék epret.


Fotó: Thinkstock

Epres sajttorta

Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 20-22 dkg zabkeksz, 10 dkg sütőmargarin A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 25 dkg tejföl, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 3 db tojás
Így készítsd el:

Először egy 24 cm-es tortaformát kívülről vonj be többrétegű alufóliával, majd a belsejét béleld ki sütőpapírral. A zabkekszet morzsold össze. A margarint olvaszd fel, majd öntsd hozzá a morzsalékos kekszhez. Ezután alaposan keverd össze, majd tedd bele a tortaformába, és a tenyereddel egyenletesen oszd el. Helyezd be az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 10 percig. Ezután vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni, mielőtt beletöltenéd a tölteléket. Közben tedd egy keverőtálba a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan keverd össze. Ezután egyesével add hozzá a tojások sárgáját, és mindegyikkel szintén keverd el alaposan a masszát. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd apránként, óvatosan add hozzá a krémes masszához, majd a kihűlt, öntsd rá óvatosan a kekszes alapra. Egy tepsibe helyezd bele a megtöltött tortaformát. Ezután öntsd a tepsibe annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a belehelyezett, fóliába csomagolt tortaformát. Helyezd vissza a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd (párold) 60 percig a tortát. Amikor a teteje már kezd szép színt kapni, egy sütőpapírral takard le, nehogy túlbarnuljon. A sütési idő letelte után kapcsold ki a sütőt, majd résnyire nyisd ki a sütő ajtaját, hagyd a tortát kihűlni, végül díszítsd friss eperrel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

„Te nem vagy az én királyom” - Károly királyt porig alázták, nyíltan szembeszálltak az uralkodóval

„Te nem vagy az én királyom” - Károly királyt porig alázták, nyíltan szembeszálltak az uralkodóval

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)