Ellenállhatatlan édes örömök
Ezen a hétvégén az édesszájúaknak kedvezünk. Te csináltál már házi sajttortát vagy cupcake-et? Hajrá lányok, elő a fakanalakkal!
Ezeket láttad már?
Dupla csokis-áfonyás cupcake
Hozzávalók: A muffinhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, vagy Rama, 2 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg áfonyadzsem, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 marék csoki csepp
A krémhez: 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 11 dkg hideg vaj, 13 dkg étcsoki, 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Így készítsd el: Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Gőz fölött olvassz meg 10 dkg étcsokoládét, ha megolvad, keverj bele 10 dkg vajat, majd hagyd langyosra hűlni. Közben 2 tojás 15 dkg cukorral keverj habosra, majd fakanállal keverj bele 10 dkg áfonyadzsemet, majd a csokit. Ha megvagy, keverj el 15 dkg lisztben 1 teáskanálnyi sütőport, ezután forgasd bele a tésztába. Miután beleadagoltad a tésztát a muffin formába, süsd 25 percig. A krémhez két egész tojást hevíts fel 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, míg a cukrok el nem olvadnak. Ezután verd addig robotgéppel, ameddig teljesen ki nem hűl a hab. Keverj hozzá 11 dkg hűtőből kivett felkockázott vajat. Nem baj, ha darabos lesz. Olvassz fel 13 dkg étcsokit vízgőz fölött, keverj el benne csomómentesen 2 dkg cukrozatlan kakaóport. Ezután keverd össze a vajas alappal, majd hagyd hűtőben, hogy a vaj kissé visszadermedjen. Ezután habzsákba töltve gyönyörűen lehet vele díszíteni a muffinokat. A habot apró színes cukorkákkal vagy akár csokiöntettel is díszítheted.
Fehércsokoládés sajttorta áfonyaöntettel
Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 11 dkg keksz, 5 dkg olvasztott vaj,
A sajttortához: 15 dkg fehér csoki, 10 dkg natúr krémsajt, 1,2 dkg porcukor, 2,5 dl zsíros tejszín
Az áfonyaöntethez: 12,5 dkg áfonya, 3,5 dkg porcukor, 2 evőkanál víz
Így készítsd el: Tegyél egy tálcára sütőpapírt, majd tedd rá a tortagyűrűt, közben olvaszd meg a vajat. Miután ledaráltad a kekszet, keverd össze az olvasztott vajjal. A kapott masszát nyomkodd bele szépen egyenletesen a karika aljába, tedd be a hűtőbe, míg elkészül a krém. Miután a fehér csokit gőz fölött megolvasztottad, hagyd kihűlni. A krémsajtot keverd össze porcukorral, keverd hozzá a fehér csokit is. Ezután verd fel a tejszínt kemény habbá és finom mozdulatokkal keverd bele a sajtkrémbe. Kanalazd a kekszes alapra és terítsd el rajta addig, míg szép egyenletes nem lesz. Ha megvagy, tedd be legalább 2-3 órára a hűtőbe. Az öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel főzd össze addig, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul. Amikor puha, vedd ki a gyümölcsöt egy külön tálkába és, hogy még sűrűbb legyen, a szirupot pedig főzd tovább még 3-4 percig. Ha kész vagy, tedd vissza az áfonyát, majd hagyd kihűlni. Miután a sajtkrém megdermedt, vedd le a karikát óvatosan, majd kanalazd rá a már kihűlt öntetet.