Élj gluténmentesen!

2013. október 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A gluténmentes ételek fogyasztásával nemcsak az egészségedet, hanem az alakodat is megőrizheted. Nézd csak ezt a két finomságot!

Élj gluténmentesen!
Fotó: Thinkstock

Gluténmentes kókuszos csók
Hozzávalók: 15 dkg aprított kókuszreszelék, 2 db tojásfehérje, 4 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál juharszirup, 3 evőkanál nyírfacukor

Így készítsd el: tedd hozzá a kókuszreszelékhez a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, villával majd verd össze egy picit. Ezután formázd a gombócokat, és helyezd őket a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd közepesen meleg sütőben.

Gluténmentes citromkrémes süti
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 20 dkg nyírfacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, 0,5 dl víz, 0,5 dl citrom leve, 20 dkg rizsliszt, 1 csomag sütőpor, ½ citrom reszelt héja, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A töltelékhez: 3 dl laktózmentes tej, 10 dkg nyírfacukor, 1 csomag vanília ízű pudingpor (gluténmentes), 2 közepes citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Fotó: Thinkstock

Így készítsd el: Verd habosra a tojások fehérjét, lassan adagold hozzá a citromos vizet, kanalanként a cukrot, majd készíts belőle kemény habot. A tojások sárgáit keverd el egyenként a habban, majd add hozzá óvatosan csorgatva az olajat is. Végül tedd bele a sütőporos, citromhéjjal és fahéjjal elkevert lisztet. Ha megvagy, simítsd ki a masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 170 °C-os sütőben süsd kb. 45 percig. Tűpróbával könnyen ellenőrizheted a sütésidő végét. Miután kihűlt a tészta, lazítsd fel egy késsel a szélét, majd borítsd le a lisztezett felületre, végül húzd le a papírt róla, és vágd ketté. Közben a krémhez a pudingport, a cukor felét, a tojások sárgáit, a citromhéjat, és a citromlevet keverd el egymással, és egy kis tej hozzáadásával keverd össze. A maradék tejet forrald fel és fokozatosan add hozzá a pudingos masszához. Kis lángon, állandó keveréssel főzd sűrűre, végül ízesítsd a vaníliás cukorral. Habosítsd ki a vajat, apránként keverd el a cukorral, majd adagold hozzá a pudingos krémet. Végül kend meg vele az elkészült tésztalapot.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
0 seconds of 56 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:56
00:56
 

Ez is érdekelhet

Karády Anna: „Szívesen visszatérnék a múltba, a vad Balaton partjára”

Karády Anna: „Szívesen visszatérnék a múltba, a vad Balaton partjára”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Jó hír: 2 év után ismét láthatjuk ezt a zenekart Budapesten! (x)

Jó hír: 2 év után ismét láthatjuk ezt a zenekart Budapesten! (x)

Te is mindig fáradt vagy? - Itt a megoldás! (x)

Te is mindig fáradt vagy? - Itt a megoldás! (x)

Segít a fogamzásgátló a menstruációs tüneteken, vagy nem? (x)

Segít a fogamzásgátló a menstruációs tüneteken, vagy nem? (x)

7 aranyat érő tanács, ha végre jól akarsz aludni (x)

7 aranyat érő tanács, ha végre jól akarsz aludni (x)