Egyél sushit!
Ha tehetnénk, akár több napon át tudnánk csemegézni a finom japán különlegességet. Most itt a remek alkalom, hogy megpróbáld otthon is elkészíteni, és valamelyik közösségi platformra feltölteni képet az eredményről!
Ezeket láttad már?
Sushi lazaccal és paprikával
Hozzávalók: 10 dkg szeletelt lazacfilé olajban, 1 kaliforniai paprika, 15 dkg sushi rizs, 1/2 evőkanál 3%-os rizsecet, 1 evőkanál vízitormakrém/wasabi, 2 db nori/szárított algalap, 1 kávéskanál cukor, só, szójaszósz
Így készítsd el:
A rizst kiválogatás és többszöri átmosás után tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Add hozzá a sót, az ecetet és a cukrot. Többször keverd meg, főzd kissé tapadósra. Amennyiben szükséges, adj hozzá apránként kevés forró vizet mindaddig, amíg a szükséges állagot el nem éri. A rizs főzési ideje kb.15 perc. Nedvesítsd meg az algalapokat kissé, majd a rizst ujjnyi vastagságban terítsd el egyenletes rétegben. Közben a rizst kend át a kissé felhígított tormával, de csak annyira, hogy a zöld szín látszódjék. A halfilét és a paprikát az algalap hosszanti oldalára csíkban kell felraknod, majd egy bambuszalátét segítségével tekerd fel szorosan. Tárold hűtőszekrényben rövid ideig, majd szeleteled fel éles késsel. Tálald szójaszósszal vagy kissé hígított tormakrémmel, a maradék rizst pedig formáld gombócokká. Jó tanács! A wasabitorma nagyon csípős, ezért óvatosan bánj vele! A rizst vízbemártott kanál hátlapjával könnyen és egyenletesen tudod szétteríteni az algalapon.
Bátran engedd szabadjára a fantáziádat, és azt tekerj bele, amit csak kívánsz, vagy amid éppen van otthon!
Keresd a többi variációt a www.mindmegette.hu oldalon!