Egy eredeti francia étel és egy különleges élmény is vár a szerelmesek ünnepén!
Készíts a szerelmednek egy fantasztikus vacsorát a Paris Budapest Étterem főszakácsának, Stéphan Remon különleges receptjével. Ezért a fogásért megéri a konyhában időzni!
Ezeket láttad már?
Birsalmás vaníliás libamáj
Hozzávalók: 150 gramm szeletelt libamáj, 2 db birsalma, 1 vanília rúd, 1 gramm sáfrány, 1 liter zöldségleves alaplé, 1 db St. Jacques kagyló, só, bors
Így készítsd el:
1. Mosd meg, majd hámozd meg az első birsalmát. Vágd nyolc egyenlő gerezdre és távolítsd el a magját! Tedd egy mély lábasba, dinszteld meg olívaolajon, majd öntsd fel az alaplével és a sáfránnyal, főzd lassú tűzön fedő alatt.
2. Mosd meg, majd hámozd meg a második birsalmát is. Vágd fel apró darabokra és főzd meg a vanília rúddal, mindaddig amíg össze nem olvadnak az ízek. Kóstold meg, szűrd le a pépet, majd pürésítsd és hagyd egy lefóliázott edényben kihűlni.
3. Most következik a libamáj, ennek készíts elő egy serpenyőt, melegíts elő egy kis olívaolajat. Mielőtt a serpenyőbe tennéd a libamájat, mindenképpen sózd meg mindkét oldalát. Süsd két-két percig mindkét oldalát, majd előmelegített sütőben süsd a serpenyővel együtt két-két percig!
4. A Szent Jacques kagylóval is hasonlóan járj el, mint a libamájjal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, süsd a kagyló mindkét oldalát két-két percig, majd 2-3 percig helyezd a sütőbe. Nagyon fontos, hogy a kagylót sütés után ízesítsd csak sóval és borssal.
5. Helyezd a kész ételeket egy tányérra és még melegen fogyaszd el. Gyors és ízletes!
BON Appetit!
Persze akkor sincs gond, ha nincs időd a főzésre, mert felejthetetlen pillanatok varázslatos hangulat vár a Paris Budapest Étteremben! Lepd meg szerelmed egy emlékezetes 5 fogásos gasztronómiai utazással az afrodiziákumok világában! A menü minden elemét egy varázslatos bor teszi még különlegesebbé. Ez aztán a menüsor!
Articsóka szív, konfitált citrom és menta, parmezán hab, Tahoon zsázsa
----
Saláta krém, 63 fokon készített tojás és fekete szarvasgomba
----
Fésűkagyló és serpenyőben sült kacsamáj duó, sáfrányos – vaníliás birsalma
----
Pirított libamell, fehér bakszakáll és grillezett radicchio, maracuja és kávé mártás
----
Rózsabors, málna, licsi és keserű mandula variáció
21 000 HUF / fő
Az ár tartalmazza az általános forgalmi adót illetve a felszolgálás díjat is.
Ott a helyed neked is!