Egy eredeti francia étel és egy különleges élmény is vár a szerelmesek ünnepén!

2017. február 12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Készíts a szerelmednek egy fantasztikus vacsorát a Paris Budapest Étterem főszakácsának, Stéphan Remon különleges receptjével. Ezért a fogásért megéri a konyhában időzni!

Birsalmás vaníliás libamáj
Hozzávalók: 150 gramm szeletelt libamáj, 2 db birsalma, 1 vanília rúd, 1 gramm sáfrány, 1 liter zöldségleves alaplé, 1 db St. Jacques kagyló, só, bors
Így készítsd el:
1. Mosd meg, majd hámozd meg az első birsalmát. Vágd nyolc egyenlő gerezdre és távolítsd el a magját! Tedd egy mély lábasba, dinszteld meg olívaolajon, majd öntsd fel az alaplével és a sáfránnyal, főzd lassú tűzön fedő alatt.
2. Mosd meg, majd hámozd meg a második birsalmát is. Vágd fel apró darabokra és főzd meg a vanília rúddal, mindaddig amíg össze nem olvadnak az ízek. Kóstold meg, szűrd le a pépet, majd pürésítsd és hagyd egy lefóliázott edényben kihűlni.
3. Most következik a libamáj, ennek készíts elő egy serpenyőt, melegíts elő egy kis olívaolajat. Mielőtt a serpenyőbe tennéd a libamájat, mindenképpen sózd meg mindkét oldalát. Süsd két-két percig mindkét oldalát, majd előmelegített sütőben süsd a serpenyővel együtt két-két percig!
4. A Szent Jacques kagylóval is hasonlóan járj el, mint a libamájjal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, süsd a kagyló mindkét oldalát két-két percig, majd 2-3 percig helyezd a sütőbe. Nagyon fontos, hogy a kagylót sütés után ízesítsd csak sóval és borssal.
5. Helyezd a kész ételeket egy tányérra és még melegen fogyaszd el. Gyors és ízletes!






BON Appetit!

Persze akkor sincs gond, ha nincs időd a főzésre, mert felejthetetlen pillanatok varázslatos hangulat vár a Paris Budapest Étteremben! Lepd meg szerelmed egy emlékezetes 5 fogásos gasztronómiai utazással az afrodiziákumok világában! A menü minden elemét egy varázslatos bor teszi még különlegesebbé. Ez aztán a menüsor!

Articsóka szív, konfitált citrom és menta, parmezán hab, Tahoon zsázsa
----
Saláta krém, 63 fokon készített tojás és fekete szarvasgomba
----
Fésűkagyló és serpenyőben sült kacsamáj duó, sáfrányos – vaníliás birsalma
----
Pirított libamell, fehér bakszakáll és grillezett radicchio, maracuja és kávé mártás
----
Rózsabors, málna, licsi és keserű mandula variáció







21 000 HUF / fő
Az ár tartalmazza az általános forgalmi adót illetve a felszolgálás díjat is.

Ott a helyed neked is!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az offline tervezés és naplózás tizenkét legnagyobb előnye - Változtasd meg az életedet a BuJóval!

glamour plusz ikon Az offline tervezés és naplózás tizenkét legnagyobb előnye - Változtasd meg az életedet a BuJóval!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Stresszelsz és fáj a fejed az ünnepi hajrában? 3 tipp, amit érdemes megfogadnod (x)

Stresszelsz és fáj a fejed az ünnepi hajrában? 3 tipp, amit érdemes megfogadnod (x)

Ha nem tudod, mi a legjobb ajándék a párodnak, akkor nem csigázunk tovább! Nézd meg, mivel mehetsz biztosra! (x)

Ha nem tudod, mi a legjobb ajándék a párodnak, akkor nem csigázunk tovább! Nézd meg, mivel mehetsz biztosra! (x)

Must have téli kiegészítők, amiket imádni fogsz, mert szuperül kombinálhatók (x)

Must have téli kiegészítők, amiket imádni fogsz, mert szuperül kombinálhatók (x)

Tényleg elképesztő minőségű fotókat készít ez a telefon, és még karácsonyi ajándéknak is tökéletes! (x)

Tényleg elképesztő minőségű fotókat készít ez a telefon, és még karácsonyi ajándéknak is tökéletes! (x)