A világ legegészségesebb étele akár 4 napig is eláll a hűtőben: minél előbb érdemes kipróbálnod
Te is szívesen ennél akár nap mint nap valamilyen otthon, saját magad által készített finomságot, ami egészséges és tápláló is, de az időhiány miatt gyakran mégis más opciókat választasz? Esetleg úgy érzed, nem vagy elég magabiztos a konyhában? Vagy egyszerűen kipróbálnál egy szuper új receptet? Nos, akkor Emily English táplálkozástudományi szakértő szuperegészséges ételét neked találták ki.
Ezeket láttad már?
- Emily English táplálkozási szakértő egy egészséges saláta receptjét osztotta meg.
- Hozzávalói a mediterrán étrend alapanyagai közül kerülnek ki.
- A saláta könnyen elkészíthető és gazdag ízvilága miatt nagy sikert arathat.
Emily English nemrégiben egy olyan egészséges étel receptjét osztotta meg, amely egyszerűen elkészíthető, tele van alapvető vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánssal, mindössze 315 kalória van benne, és a szakértő ígérete szerint 3-4 napig eláll a hűtőben. Így érdemes lehet adnod neki egy esélyt, még akkor is, ha sok a dolgod vagy egyébként sem igazán szoktál főzni.
A természet multivitaminja
Emily English a közelmúltban az Instagramon osztotta meg receptjét, amelyből 4 adag 315 kalóriás saláta készíthető el, de nem is akármilyen! Ízletes, valóban tápláló, és olyan antioxidánsokkal büszkélkedik, amelyek lassíthatják és megelőzhetik a sejtkárosodást a szervezetünkben, miközben potenciálisan csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát - hívta fel rá a figyelmet a Mirror.
„A természet multivitaminjának hívom, mert minden benne van, amire szükségünk van ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat” - mondta Emily a különleges salátáról, hozzátéve, hogy ha légmentesen záródó edényben tároljuk a hűtőben, akkor 3-4 napig nyugodtan fogyaszthatjuk, sőt azt is hangsúlyozta, hogy nem fog átázni, majd megmutatta, hogy roppant könnyen elkészíthető.
Mediterrán kincs
A Mirror szerint Emily receptjének minden egyes összetevője különböző egyedi egészségügyi előnyökkel büszkélkedhet. Ennek egyik legfőbb oka pedig az, hogy mindegyik hozzávaló a mediterrán étrend alapanyagának számít - egy olyan táplálkozási módnak, amely jellemzően a növényi alapú ételeket, a mérsékelt húsfogyasztást és az egészséges zsírokat helyezi előtérbe, és gyakran a legegészségesebb étrendként is szokás emlegetni.
Egy hónapig zöld teát ittam kávé helyett, és mindenre számítottam, csak erre az eredményre nem
Nem kell hozzá nagy főzőtudomány
Emily salátáját tényleg egyszerű elkészíteni, és igaz, hogy a hozzávalók listája nem éppen rövid, de egytől egyig azzal a céllal kerültek bele a receptbe, hogy egyszerre finom és rendkívül egészséges végeredmény szülessen. Nem mellesleg, ha ilyen alapanyagok rendszeresen részét képezik a konyhádnak, az összességében is hozzájárulhat ahhoz, hogy nap mint nap egészséges ételeket fogyassz.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- citromlé az öntethez,
- két marék cseresznyeparadicsom, félbevágva,
- fél uborka, kimagozva és felkockázva,
- két evőkanál vegyes mag,
- egy nagy marék apróra vágott bazsalikom
- egy nagy marék apróra vágott mentalevél
- három evőkanál kalamata olajbogyó, félbevágva,
- két evőkanál kapribogyó,
- négy-öt vékonyra szeletelt rózsaszín retek,
- két nagy marék apróra vágott petrezselyemlevél,
- egy piros paprika, kimagozva, kimagozva és felkockázva,
- egy kis darab apróra vágott lilahagyma,
- 250 g főtt quinoa (Emily előre megfőzöttet használt),
- 400 g konzerves csicseriborsó, lecsepegtetve és leöblítve,
- gránátalmamagok (80 g),
- morzsolt feta sajt (100g).
Elkészítés:
- Emily a So Good című szakácskönyvében megjelent receptje mentén haladva felkockázott egy fél uborkát, és eltávolította a magjait, hogy a saláta ne ázzon át.
- Ezután kimagozott és feldarabolt egy piros paprikát, mielőtt két marék cseresznyeparadicsomot félbevágott volna, és felszeletelt néhány retket és lilahagymát.
- Ezeket a hozzávalókat aztán egy nagy keverőtálban egyesítette némi kapribogyóval, olajbogyóval, gránátalmamaggal, mentával, petrezselyemmel és bazsalikommal.
- „Adjuk hozzá a csicseriborsót és a főtt quinoát, majd morzsoljuk bele a feta sajtot. Szórjuk a salátára a vegyes magvakat. Nyomjuk rá a citromlevet. Tálaljuk tetszőleges fehérjével és az általunk választott öntettel” - mondta Emily.
Kipróbálni tehát bőven lehet okod ezt a fantasztikus salátát, ha pedig elkészítetted, ne feledd, tényleg akár több napon keresztül is lehet az ebéded. De természetesen az is remek választás lehet, ha egy családi ebédkor tálalod. Már csak a gazdag ízvilágának köszönhetően is jó eséllyel nagy sikert fog aratni, és a szeretteid kedvét is meghozhatod vele ahhoz, hogy egy új, tápláló finomsággal bővítsék a kedvenc ételeik listáját.
