Édes csodák

2016. január 8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jöhetnek a finom fogások! Ezek az édességek nem csak téged, hanem másokat is levesz a lábáról, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!

Édes csodák
Fotó: Thinkstock

Fekete-erdő mousse
Hozzávalók: 500 g kimagozott meggy, kevés meggyszirup (elhagyható), 300 ml tejszín, 2 teáskanál rum (vagy rum aroma), 350 g csokoládé mousse, 5 g étcsokoládé, forgácsokra vágva vagy reszelve. A csoki moussehoz: 15 dkg keserű csokoládé, feldarabolva, 2 tojássárga, 3 tojásfehérje, 3 evőkanál porcukor, csipetnyi só
Így készítsd el:
A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb tálban olvaszd fel a csokit, keverd simára, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni. Keverd bele a tojássárgáját, majd a keményre vert fehérje habot is óvatosan forgasd bele. Tedd a hűtőbe kb. négy órára. A fekete-erdő mousse-hoz tedd a tejszínt egy tálba, add hozzá a rumot és elektromos habverővel keverd addig, amíg puha csúcsos nem lesz. Rétegezd négy pohárba a tejszínt, a csoki mousse-t, a meggyet és kevés meggylét, a tetejére tejszín, végül a csokiforgács.


Málnás sajttorta brownie

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 15 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 13 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 2 db tojás. A ricottás krémhez: 25 dkg ricotta, 1 db tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, reszelt citromhéj. A tetejére: kb. 20 dkg málna vagy bármilyen más gyümölcs
Így készítsd el:
A vajat és a csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a barna cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is, végül a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd össze. Egy kisebb sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A ricottát tedd egy tálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverd simára. Ezután keverd bele a vaníliás pudingport is. A sütőformában lévő massza tetejére óvatosan öntsd rá a ricottás keveréket, egyenletesen simítsd el, és szórj a tetejére kiolvasztott, lecsöpögtetett málnaszemeket. A tésztát tedd az előmelegített sütőbe és alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát és süsd további 10 percig.

Fotó: Thinkstock
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)