Ébresztő lányok!
Ha kávéról van szó a Nespresso nem bíz semmit a véletlenre. Az alábbi nyári nedűk biztos, hogy felélénkítik a testedet és a lelkedet. Ébresztő lányok!
Ezeket láttad már?
Locura Cubana
Hozávalók: 1 Kazaar Grand Cu kávé, 2 kiskanál narancslekvár, 25 ml rum, 20 ml marakuja szirup, 40 ml narancs dzsúz, 40 ml ananász dzsúz, jégkocka, tört jég, Díszítéshez: barna cukor, narancs szelet
Így készítsd el:
1. Készíts elő egy shakert és tegyél bele 4-5 jégkockát.
2. Adagolj bele minden hozzávalót, majd jöhet rá a lefőzött kávé, rázd össze alaposan.
3. Készíts elő egy koktélpoharat, töltsd meg félig tört jéggel, majd öntsd rá az elkészített italt.
4. Díszítésképpen használhatsz narancsszeletet vagy dekorálhatod a poharat cukorkrusztával.
Jegeskávé piros gyümölcsökkel
Hozzávalók négy személyre: 4X40 ml Rosabaya de Colombia Grand Cru kávé, 120 gramm érett eper, 60 gramm ribizli vagy 160 ml eper-ribizli püré, 4 teáskanál cukor, 10 jégkocka
Így készítsd el:
1. A gyümölcsöt egy kevés víz hozzáadásával pürésítsd mixerben, amíg szószhoz hasonló állagúvá nem válik.
2. Ezután passzírozd át egy szűrőn.
3. Főzd le a kávét és öntsd egy shakerbe a cukorral, jégkockákkal és a gyümölcsszósszal. Ha a shakered túl kicsi, két adagban is elkészítheted.
4. Alaposan rázd össze, amíg a jégkockák elolvadnak. Végül öntsd a csészébe!
Pisztáciás jegeskávé
Hozzávalók: 1 Livanto Grand Cru kávé, 150 ml tej, 2 gombóc pisztáciafagylalt tört jég
Így készítsd el:
1. Készíts elő egy turmixgépet és turmixold össze a 100 ml tejet a fagylalttal, jéggel és egy adag eszpresszóval.
2. A kész italt töltsd egy magas üvegpohárba.
3. A maradék tejből készíts hideg tejhabot, majd adagold a pohár tetejére.
4. Díszítésképpen használj pisztácia reszeléket.