Akár 10 évvel fiatalabbnak tűnhetsz ettől az élelmiszertől, mégis alig eszel ebből a csodaszerből
Eltünteti a ráncokat, ellát fontos tápanyagokkal és még ízletes is? Van egy olyan, szupermarketekben is kapható ízletes ropogtatnivaló, amit a nap bármely szakában elővehetsz, és ha rendszeres fogyasztod, számtalan egészségügyi előnyét élvezheted.
Ezeket láttad már?
A diófélék rendszeres fogyasztásával rengeteget tehetünk egészségünk érdekében - állítják a szakemberek. Jótékony hatásaik közé tartoznak többek között a ráncok eltüntetése, a bőr megfiatalítása és táplálása.
Tápláló csemege
Újra reflektorfénybe kerültek a diófélék: ezúttal az öregedésgátló tulajdonságaikra hívják fel a figyelmet a szakértők. Ezek a szupermarketekben is elérhető élelmiszerek kiváló nassolnivalót jelentenek bárki számára - számolt be róla az Express.
A diónak nemcsak az íze finom: egy igazán tápláló csemegéről van szó. Hosszú távon üde, ragyogó bőrt eredményez, jó hír ez azok számára, akik természetes módon szeretnék egy kicsit megfiatalítani, megszépíteni külsejüket. Egy megfizethető bőrápoló megoldásként is tekinthetünk rá, remek alternatíva a drága krémek, testápolók és különféle kezelések helyett.
Egy apró csere az étrendünkben
Bár apró változtatásnak tűnhet, ha beiktatjuk a diót az étrendünkbe, hosszú távon komoly változásokat tapasztalhatunk egészségünkben. Cseréljük le az egészségtelen, feldolgozott rágcsálnivalókat erre az egészséges alternatívára.
„Ha apró, tudatos változtatásokat eszközölsz az étrendedben, akkor nemcsak belül, de kívül is megfiatalodsz, sokkal üdébbnek fogsz tűnni és úgy is érezheted magad. Legközelebb tehát, ha nassolnivalót keresel a boltban, inkább egy zacskó diót vegyél, a bőröd hálás lesz érte" - ajánlották a Ski Vertigo élelmiszer- és wellness-szakértői.
Tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal
És hogy miben rejlik pozitív hatása? A szakértők szerint elsősorban az omega-3-zsírsavtartalmában. Közéjük tartozik például az alfa-linolénsav, amely fenntartja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, csökkenti a gyulladásokat, amelyek a bőr öregedésének kulcstényezői. Segít megelőzni továbbá a kollagén lebomlását és a ráncok kialakulását.
A diófélék gazdagok tápanyagokban, E-vitaminban, szelénben és polifenolokban. Ezek a antioxidánsok semlegesítik a káros szabad gyököket, amelyek a bőrsejtek károsodását okozzák és felgyorsítják az öregedés látható jeleit, a rácokat és a hiperpigmentációt.
A dió ezen felül cinket is tartalmaz, ez egy olyan ásványi anyag, amely a bőr gyógyulásához és a bakteriális fertőzések elleni küzdelemhez elengedhetetlenül fontos. Jótékonyan hat az aknéra vagy más bőrproblémára hajlamos bőrre.
Az ajánlott napi mennyiség nagyjából 28 gramm, tehát körülbelül egy maréknyi. Már ezzel a kis mennyiséggel is kiaknázhatjuk az öregedésgátló előnyeit és igazán könnyedén beilleszthetjük napi étrendünkbe.
Hogyan építsük be étrendünkbe?
Fogyasszuk a dióféléket apróra vágva zabkására, joghurtra vagy turmixra szórva, de ízesíthetjük velük a salátáinkat is. Remek alternatívát nyújthatnak a cukros nassolnivalók helyett is. Adjuk a diót különböző süteményekhez, tegyük müzlihez, muffinokhoz, banánkenyérhez, de akár sós ételek köreteként is megállja a helyét pirított formában.