Dinnyézz velünk! Két fantasztikus görögdinnyés recept
Őszintén, kinek esik jól ebben a rekkenő hőségben nehéz ételeket fogyasztani? Készíts inkább lédús görögdinnyés finomságokat.
Ezeket láttad már?
Fetás dinnyesaláta
Hozzávalók: 10 dkg feta sajt, 20 dkg görögdinnye, 1 fej kis jégsaláta, 1 kis csokor snidling, 6 evőkanál borecet, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors
Így készítsd el:
A dinnyét magozd ki, kockázd fel a fetát és a gyümölcsöt, a saláta nagy részét pedig csíkozd fel. Keverd össze a vágott snidlinget, borecetet, olajat, csipet cukrot, sót, borsot. Ezzel forgasd össze a dinnyét és a fetát. Hagyd állni hűtőben egy órát, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálaláskor halmozd a félretett salátalevelekkel díszített tálba.
Görögdinnyés sorbet
Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 kg görögdinnye, 1 citrom leve, 1 dl száraz pezsgő, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál édesítőszer
Így készítsd el:
A dinnye héját vágd le, magozd ki és vágd kockára. A dinnyét tedd turmixgépbe, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a pezsgőt és mixeld össze. Ha kész, öntsd tálba és kb. négy órára tedd mélyhűtőbe, félóránként pedig ne felejtsd el megkeverni.