Csináltál már kuszkuszt?
Frissítő, könnyű egytálételre vágysz és valami újdonságot is kipróbálnál? A kuszkusz mindig nyerő! Laktató, könnyen elkészíthető, ráadásul nem mindennapi az íze. Ne tétovázz, szerezd be még ma a hozzávalókat!
Ezeket láttad már?
Zöldséges kuszkusz
Hozzávalók: A zöldséges keverékhez: 1 fej hagyma, 1 konzerv csicseriborsó, 30 dkg paradicsom, 30 dkg apró csiperkegomba, olívaolaj, aprított petrezselyem, 1 marék mazsola, grill fűszersó A kuszkuszhoz: 1 bögre kuszkusz (couscous), 2 bögre forró zöldségleves
Így készítsd el:
Miután felaprítottad a zöldségeket, párold őket össze kevés olívaolajon a grill fűszerkeverékkel(először a hagymát, majd a negyedelt gombát, az apróra vágott paradicsomot, a csicseriborsó és a mazsola csak a végén jön megy bele a petrezselyemmel). 
Amíg párolod a zöldségeket, a kuszkuszt öntsd fel a forró zöldséglével, és takard le, hogy megduzzadjon. 
Ha kész, halmozd rá a párolt zöldségeket.
Édes kuszkusz
Hozzávalók: 25 dkg kuszkusz (couscous), 3,6 dl tej, 1 vanília aroma, 20 dkg por cukor, 5 dl tejszín, gyümölcs vagy lekvár a tálaláshoz
Így készítsd el:
A kuszkuszt tedd egy nagyobb tálba. A tejet a cukorral és az aromával forrald fel, majd öntsd nyakon vele, és fedd le. Negyed óra múlva keverd meg, tedd vissza a fedőt. Újabb negyed óra múlva ismét keverd át. 

A fél liter tejszínt jó keményre verd fel, keverd hozzá a már kihűlt kuszkuszhoz. Savanykás gyümölccsel vagy lekvárral tálald kis pudingos tálkákban.