Bonjour Mademoiselle!

2014. március 14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha különleges ízvilágra vágysz, érdemes megtanulnod elkészíteni az alábbi két francia desszert valamelyikét. Míg sürögsz-forogsz a konyhában, ne felejtsd el mások remekműveit is megnézni az Instagramon. Ha pedig elkészültek a finomságaid, bátran töltsd fel a saját alkotásodat is.

Csokis croissant
Hozzávalók: A tésztához: 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, 35 dkg liszt, 1/2 dl olaj, 1 dl kefir
A töltelékhez: 12,5 dkg margarin, kakaópor, porcukor
Így készítsd el:

Miután az élesztőt a cukros tejben felfutattad, gyúrd össze a lisztet a többi hozzávalóval, majd formálj belőle négy kis cipót. A töltelékhez olvaszd fel a margarint és adj hozzá annyi kakaóport és porcukrot, hogy az eredmény sűrű krémed legyen. Egy cipót nyújts ki kerekre, vékonyra és kend meg a krémmel. Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre kell nyújtanod, ezután tedd rá a megkent tésztára. Nyolcadold, tekerd föl háromszögekbe. Rakd sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét kend meg tojással, süsd szép aranybarnára 200 fokon, alsó-felső sütésnél, kb. 15-20 perc alatt.



Crème brûlée (ejtsd: krem brülé)
Hozzávalók: 1 rúd vanília, 6 dl habtejszín, 6 tojássárgája, 10 dkg cukor
A tetejére: 10 dkg cukor vagy barnacukor
Így készítsd el:
Kezdj el 6 dl habtejszínt melegíteni, majd rögtön add hozzá a hosszában félbevágott vaníliarudat, kikapart magvacskáival együtt. Hevítsd gyöngyözésig, de vigyázz nem forrald fel, majd tedd félre 10-15 percre hűlni. Ez idő alatt a tejszínt teljesen átjárja a vanília illata és íze. A végén a vaníliahéjat vedd ki belőle. Közben a 6 tojássárgáját fehéredésig keverd 10 dkg cukorral, majd add hozzá a kihűlőben lévő tejszínt állandó kevergetés mellett. Hagyd állni 1 órát, majd melegítsd elő a sütőt 150 fokra. A krémet töltsd kis, 1-1,5 decis poharakba vagy porcelánedénykékbe, azokat tedd mély tepsibe, és önts közéjük annyi forró vizet, hogy a formák kétharmadáig érjen. Óvatosan egyensúlyozd be az egészet a sütőbe, és hagyd ott 40 percig. Ennyi idő alatt a folyékony krém rezgőssé változik. Hűtsd ki, majd tálalás előtt hintsd meg a krém tetejét cukorral, lehetőleg barnával, aztán tedd 3-4 percre a forró grill alá. Ha teheted, szerezz be karamellizálás céljából egy kis, a barkácsboltokban kapható palackos gázlángszórót.



Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)