Bestiális receptek a konyha ördögétől
Az úr a házban, na meg a konyhában. Krausz Gábor séf, avagy becenevén szerényen (és jogosan) csak "kitchen rockstar" 2016 nyarán csatlakozott az étteremhez, hogy igazán bestiálissá varázsoljon mindent az első csepp levestől az utolsó katarzis közeli desszertig, illetve a húsokig.
Ezeket láttad már?
Házilag füstölt lazac saláta Bestia módra
Hozzávalók a bébispenót pestóhoz: 5 gramm pirított fenyőmag, 5 gramm konfitált fokhagyma, 7 gramm parmezán, 50 gramm bébispenót, 40 ml olívaolaj, 2 gramm Maldon só, 1 citrom leve és héja. A salátához: 500 gramm melegen füstölt lazac, 25 gramm zöldbab, 15 gramm borsó, 200 gramm bébispenót, 10 szem olívabogyó, 1 szál újhagyma karikázva
Így készítsd el:
A pestóhoz turmixold össze a hozzávalókat, majd keverd össze a salátával. A tetejére halmozd a füstölt lazacot. A tetejére rakhatsz lágytojást és tormahabot.
Bestiális édeskömény saláta
Hozzávalók: 2 db édeskömény, 5 db vérnarancs leve és 2 db héja, 1,5 teáskanál só, 2 gramm őrölt bors, 2 teáskanál csilipehely, 40ml Condimento bianco ital, 30 gramm Muscovado barna nádcukor. A tálaláshoz: 1 db vérnarancs húsa, 1 db narancs húsa, 2 db friss retek, 1 db zöldalma szeletelve, jégcsap retek felkockázva, snidling
Így készítsd el:
Az édesköményt vág cikkekre úgy, hogy ne essenek szét. Blansírozd három-négy percig, majd sokkold jeghideg vízben. Ezután keverd össze a felsorolt összetevőket és pácold benne a köményt nyolc órát. Végül karamellizáld forr serpenyőben.
Ha szeretnéd kipróbálni a séf mennyei fogásait, mindenképpen foglalj asztalt még ma a Bestia étterembe. Nézd meg a felhozatalt a www.bestia.hu oldalon!