Bella Italia!
Csempéssz bele a hétvégédbe egy kis olasz életérzést! Ezzel a két recepttel borítékoljuk a sikered.
Ezeket láttad már?
Zöldséges-tonhalas pizza
Hozzávalók: A pizzatésztához: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2,5 dl langyos víz, 1 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj A feltéthez: 15 dkg olajos tonhal konzerv, 1 csokor bazsalikom, 1/2 csokor oregánó, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg nagyobb szemű paradicsom, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 25 dkg brokkoli, 25 dkg cukkini, 1 fej lilahagyma, 20 dkg mini paradicsom, 1 kis konzerv morzsolt kukorica
Így készítsd el:
Szitáld egy tálba a lisztet, morzsold bele az élesztőt, szórd rá a cukrot, és öntsd rá a 2,5 dl langyos vizet. Takard le, és futtasd fel az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan dolgozd össze, közben tedd bele a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, takard le, és keleszd meleg helyen kb. 35 percig. A tonhalat csepegtesd le, villával törd össze. A zöldfűszereket öblítsd le, aprítsd fel. A nagy paradicsomokat forró vízbe mártva hámozd meg, magozd ki, húsát vágd apróra. A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, vágd apróra, pirítsd meg serpenyőben, a felforrósított olajon. Add hozzá a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és kevergetve főzd 15 percig. Miközben kevergeted, ízesítsd sóval, borssal, a zöldfűszerekkel. A brokkolit, a cukkinit tisztítsd meg, a brokkolit szedd rózsáira, a cukkinit vékonyan karikázd fel. Miután a lilahagymát meghámoztad és felszeletelted, vágd ketté a mini paradicsomokat. Ha megvagy, a kukoricát öblítsd le, csepegtesd le, a tésztát gyúrd át, és nyújtsd 32 x 38 cm nagyságú lappá. Végül fektesd kiolajozott tepsibe szúrd meg villával és pihentesd még 15 percig. A tésztára kenj paradicsommártást, oszd el rajta a tonhalat, gazdagon rakd meg a zöldségekkel, és a sütőben süsd 20-25 percig 220 fokon.
Klasszikus tiramisu
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 dl erős hideg feketekávé, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta, 1 dl amaretto likőr
Így készítsd el:
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel verd habosra. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót, majd keverd kemény habos krémmé.
A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral verd kemény habbá, majd óvatosan add hozzá a krémhez. (Nem szabad sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik.) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral ízesítsd ízlés szerint rummal vagy amarettóval, majd a babapiskótákat mártsd a tejeskávéba.
Egy négyszögletes tál alját rakd ki a piskótákkal egy sorban, tegyél a piskótára egy réteg mascarpone krémet, és hintsd meg kakaóporral. Ezután újból egy sor beáztatott piskóta jön. Folytasd a krémet és a piskótát váltogatva úgy, hogyhogy a tetejére krém kerüljön. A kész tiramisut tedd 2-3 órára hűtőszekrénybe, tálalás előtt hintsd meg a tetejét kakaóporral.