Bella Italia!

2014. augusztus 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csempéssz bele a hétvégédbe egy kis olasz életérzést! Ezzel a két recepttel borítékoljuk a sikered.

Zöldséges-tonhalas pizza
Hozzávalók: A pizzatésztához: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2,5 dl langyos víz, 1 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj A feltéthez: 15 dkg olajos tonhal konzerv, 1 csokor bazsalikom, 1/2 csokor oregánó, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg nagyobb szemű paradicsom, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 25 dkg brokkoli, 25 dkg cukkini, 1 fej lilahagyma, 20 dkg mini paradicsom, 1 kis konzerv morzsolt kukorica
Így készítsd el:
Szitáld egy tálba a lisztet, morzsold bele az élesztőt, szórd rá a cukrot, és öntsd rá a 2,5 dl langyos vizet. Takard le, és futtasd fel az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan dolgozd össze, közben tedd bele a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, takard le, és keleszd meleg helyen kb. 35 percig. A tonhalat csepegtesd le, villával törd össze. A zöldfűszereket öblítsd le, aprítsd fel. A nagy paradicsomokat forró vízbe mártva hámozd meg, magozd ki, húsát vágd apróra. A fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, vágd apróra, pirítsd meg serpenyőben, a felforrósított olajon. Add hozzá a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és kevergetve főzd 15 percig. Miközben kevergeted, ízesítsd sóval, borssal, a zöldfűszerekkel. A brokkolit, a cukkinit tisztítsd meg, a brokkolit szedd rózsáira, a cukkinit vékonyan karikázd fel. Miután a lilahagymát meghámoztad és felszeletelted, vágd ketté a mini paradicsomokat. Ha megvagy, a kukoricát öblítsd le, csepegtesd le, a tésztát gyúrd át, és nyújtsd 32 x 38 cm nagyságú lappá. Végül fektesd kiolajozott tepsibe szúrd meg villával és pihentesd még 15 percig. A tésztára kenj paradicsommártást, oszd el rajta a tonhalat, gazdagon rakd meg a zöldségekkel, és a sütőben süsd 20-25 percig 220 fokon.


Fotó: Thinkstock

Klasszikus tiramisu
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 dl erős hideg feketekávé, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta, 1 dl amaretto likőr
Így készítsd el:
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel verd habosra. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót, majd keverd kemény habos krémmé.
A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral verd kemény habbá, majd óvatosan add hozzá a krémhez. (Nem szabad sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik.) Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral ízesítsd ízlés szerint rummal vagy amarettóval, majd a babapiskótákat mártsd a tejeskávéba.
Egy négyszögletes tál alját rakd ki a piskótákkal egy sorban, tegyél a piskótára egy réteg mascarpone krémet, és hintsd meg kakaóporral. Ezután újból egy sor beáztatott piskóta jön. Folytasd a krémet és a piskótát váltogatva úgy, hogyhogy a tetejére krém kerüljön. A kész tiramisut tedd 2-3 órára hűtőszekrénybe, tálalás előtt hintsd meg a tetejét kakaóporral.




Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)