Az új überundi őrület: csótánytej
Úgy néz ki, hogy a kutatók egy újabb furcsa dologra bukkantak: mint kiderült, az új "szuperétel" a csótánytej, amelynek fogyasztása lenyűgöző egészségügyi pozitívumokkal jár.
Ezeket láttad már?
Igen, léteznek emberek, akik TEJJEL isszák a kólát
Igen, léteznek emberek, akik TEJJEL isszák a kólát
A csótánytej négyszer táplálóbb mint a tehéntej, és nagyon magas az energiatartalma is. Ezenfelül az összes esszenciális aminosavat, és a szervezet számára szükséges zsírokat és színhidrátokat is tartalmazza.
A csótánytej egyetlen negatívuma a magas zsírtartalma, és kalóriatartalma, a diétázóknak és a fogyni vágyóknak nem ajánlott.
Azt tudni kell, hogy nem minden csótány termel tejet, egy specifikus alfajról van szó, amelyet Diploptera punctata néven kereszteltek. Főként Ázsiában és Amerikában élnek.
A tejet laboratóriumban fogják előállítani, nem pedig csótányokat fejnek meg. A csótánytej gazdag fehérjekristályokban - ezáltal a kutatók azon dolgoznak, hogy replikálják azokat a géneket, amik ennek az anyagnak a termeléséért felelősek - így ők is képesek lesznek előállítani.