A zöldség az alapja mindennek! - Az egészséges vacsora titka
Hazánkban veszélyes mértéket öltött az elmúlt években az elhízás, amelyért legnagyobb részben a mozgásszegény életmód mellett, az egyoldalú és egészségtelen táplálkozás a felelős. Vesd be a vacsorákhoz a Bonduelle remek receptjeit! Meglátod egészséges és vitamindús étrend kialakításával, nem csak életminőséged javulhat látványosan, hanem a felesleges kilók is hamarabb olvadhatnak le rólad.
Ezeket láttad már?
Kukoricás húsgombóc
Hozzávalók: 1 db normál Bonduelle csemegekukorica, 50 dkg darált pulykahús, 5 dkg olajban eltett, szárított paradicsom, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szezámmag, 3 gerezd zúzott foghagyma, 1 teáskanál őrölt majoránna, só, bors
Így készítsd el: A húst, a kukoricát és a paradicsomot tedd aprítógépbe, és pürésítsd le. Adj hozzá a tojásokat, a lisztet, a szezámmagot, a fokhagymát, a majoránnát, sózd, borsozd, és alaposan keverd össze. Süsd ki olajban, majd kínáld paradicsomszósszal és tejföllel.
Csirkehúsos kukoricasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell filé kockákra vágva, 2 evőkanál szűz olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 kiskanál mustár, só, bors, fél fej jégsaláta, vékony csíkokra vágva, 1 kígyóuborka kockákra vágva, 1 doboz natúr joghurt, 1 doboz Bonduelle kukorica
Így készítsd el: Párold a csirkemell filét olajon puhára, majd a párolás felénél adj hozzá a fokhagymát, mustárt, majd sózd, borsozd. A kukoricát tedd egy mélyebb tálba. Adj hozzá a jégsalátát és a kígyóuborkát, majd az elkészült csirkehúst is. Végül öntsd nyakon a natúr joghurttal, sózd, borsozd, alaposan keverd össze, és máris tálalhatod.
Keress még több egészséges receptet a www.bonduelle.hu oldalon!