A tél kedvence
Egy finom gesztenyés desszert még a legcudarabb időjárást is megszépíti. Kísérletezz bátran a tél egyik legnagyobb kedvencével.
Ezeket láttad már?
Gesztenyés tiramisu
Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 4 dl kakaó, 0,5 dl rum, kakaópor
Így készítsd el:
A rumot add hozzá kakaóhoz, a tejszínt a cukorral verd fel. A gesztenyét keverd krémesre a mascarponéval, majd óvatosan tedd bele a tejszínt. A piskótákat gyorsan forgasd meg a rumos kakaóban, majd egy réteget helyezz a tálba. Kend szét rajta a gesztenyés krémet, majd hintsd meg kakaóporral. Ezt ismételd meg kétszer, majd tedd a hűtőbe, és hagyd állni kicsit.
Gesztenyehabos csokiszelet
Hozzávalók: 250 g csokoládé,100 g fehércsokoládé, 300 g cukor, 200 g liszt, 250 g vaj, 100 g törökmogyoró, 150 g mandula, 3 db tojás, 1 tasak sütőpor. A gesztenyehabhoz: 250 g gesztenyepüré, 3 dl tejszín. A díszítéshez: 250 g főtt, hámozott gesztenye, 2 evőkanál cukor, 1 dl Baileys A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
Így készítsd el:
A vajat, étcsokit gőz felett olvaszd meg, közben a mandulát és törökmogyorót pirítsd meg. A cukrot a tojással keverd ki, add hozzá a csokikrémet és dolgozd össze fehércsokival, mogyoróval, mandulával, sütőporos liszttel. A masszát simítsd egy kb. 20 x 30 cm-es vajjal kikent, lisztezett tepsibe és süsd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig. A gesztenyehabhoz verd kemény habbá a tejszínt, keverd a felét a gesztenyepüréhez, a maradék habot pedig óvatosan forgasd bele és tedd hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen. A díszítéshez a gesztenyéket forgasd karamellizált cukorba, majd locsold meg likőrrel. Tálald a süteményt a gesztenyehabbal és a gesztenyeszemekkel.