A legtökéletesebb pénteki hír: a tequila fogyaszt!
Meg is van az esti programunk a csajokkal, ugyanis egy új kutatás kimutatta az összefüggést a fogyás és a tequilaivás között. Az American Chemical Society, ami tavaly a tequilafogyasztás hatását vizsgálta a vércukorszintre, arra jutott, hogy tequilát előállító növényben található cukrok csökkenthetik a vércukorszintet.
Ezeket láttad már?
Az agave növényben természetesen előforduló cukrokat agavineknek nevezik (nem szabad összekeverni az agavé sziruppal). Mivel nem emészthető, ezért nem növeli a vércukorszinted.
A vizsgálat során a kutatók arra jutottak, hogy azok, aki agavinnel isznak vizet, alacsonyabb vércukorszinttel rendelkeznek, mint azok, akik nem fogyasztanak agavint. Ráadásul, aki agavint fogyaszt, olyan hormonokat termel, amitől sokkal kevésbé érzed magad éhesnek. Éppen emiatt az agavin tökéletes azoknak, akik le szeretnének fogyni.