A legjobb sütik sütés nélkül
Van egy jó hírünk! Ahhoz, hogy finom és különleges édességeket tudj alkotni, nem feltétlenül kell használnod a sütőt és hosszú órákat sem kell toporognod a konyhában. Minden az alapanyagokon múlik és pillanatok alatt sütés nélkül is mennyei csemegéket kreálhatsz.
Ezeket láttad már?
Epertora mascarponéval
Hozzávalók: 50 dkg mascarpone, 1 citrom levele, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 csomag zselatinfix, 2 dl tejszín, 60 dkg eper, 25 dkg babapiskóta, 2 evőkanál, 2 evőkanál vagdalt pisztácia
Így készítsd el:
A mascarponét keverd simára a citrom levével, a reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a nyírfacukorral. Dolgozd bele a zselatinfixet. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd bele ezt is a krémbe. Közben az epret, néhány szem kivételével darabold fel, majd rakd ki egy kapcsos tortaforma alját babapiskótával. Simítsd rá a krémréteg felét, szórd meg eperrel, majd jöhet még egy krémréteg, eper, végül a tetejére a maradék krémréteg. A félretett epreket szeleteld fel, rakd a tortára és szórd meg pisztáciával. Egy órát pihentesd a hűtőben, majd tálalás előtt tapaszd a szélére a babapiskótákat.
Málnás kocka
Hozzávalók: Az alaphoz: négyzet alakú háztartási keksz. A krémhez: 7 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, nyírfacukor, málna, 5 dl növényi tejszín
Így készítsd el:
Egy közepes méretű tepsibe rakd egymás mellé a kekszeket. A krémhez a pudingport főzd fel a tejjel és ízlés szerint édesítsd nyírfacukorral. Ezután melegen öntsd rá a keksz tetejére, és hagyd megdermedni. A málnát mosd meg, csepegtesd le, oszlasd el a puding tetején. A tejszínt verd kemény habbá, és kend rá óvatosan a málna. Díszítsd a tetejét málnaszemekkel.