A legjobb házi fagyik
Az alábbi jeges desszertek garantáltan feldobják a napodat.
Ezeket láttad már?
Szedres-málnás fagyi
Hozzávalók: 16 dkg málna, 16 dkg szeder, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 0,5 lime leve
Így készítsd el:
A málnát és a szedret szórd meg a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hagyd állni 30 percre. Ezután add hozzá a tejet, a tejszínt és ízesítsd a lime levével. Az egészet turmixold össze egy botmixer segítségével. A masszát ezután öntsd fagylaltgépbe és máris fogyasztható. Ha nem áll rendelkezésre fagylaltgép, akkor tedd a masszát egy lezárható műanyag dobozba a fagyasztóba és óránként kétszer keverd át botmixerrel, addig, amíg el nem kezd szilárdulni.
Fahéjas fagyi
Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 3 dl habtejszín, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, 3 kávéskanál őrölt fahéj, 3 db tojássárgája
Így készítsd el:
Melegítsd forróra a tejet, a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd a lángról levéve tedd félre hűlni. A három tojássárgáját keverd össze a cukorral, a pudingporral és a fahéjjel. Add hozzá merőkanalanként a langyos tejet, keverd el. Ne legyen folyós, akkor van kész, ha sűrű lett. Pihentesd egy órát a hűtőben, majd tedd a fagyigépbe. Ha nincs fagyigép, akkor tedd a fagyasztóba, 1-2 óránként vedd ki és keverd meg.