A legjobb csokis finomságok!
Hódolj ezen a hétvégén a csoki adta élvezeteknek! Próbáltál már brownie-t vagy profiterolt készíteni?
Ezeket láttad már?
Csokis-mogyorós brownie
Hozzávalók: 26 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg darabolt mogyoró
Így készítsd el: Miután a sütőt 180 fokra melegítetted, olvaszd fel az étcsokit a vajjal. Közben kevered össze a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amit a csokoládéhoz kell adnod. Szitáld bele a lisztet, majd végül a darált mogyorót. Süsd 20 percig. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálalhatod.
Csokoládés profiterol
Hozzávalók: 8 dkg vaj, vagy sütőmargarin, 11 dkg liszt, 5 db tojás, csipet só
A töltelékhez: 2-3 dl tejszín
A krémhez: 15 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 3 dkg liszt, 8 db tojássárgája, kevés vaj, vagy sütőmargarin, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 l tej
Így készítsd el: Forrald fel a vajat, vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel, majd add hozzá a lisztet. Állandóan kevergetve főzd addig, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt dolgozd bele a négy tojást. Hogy szép üreges legyen, keverd alaposan simára. Kikent sütőlemezre nyomj egymástól tekintélyes távolságra mogyorónyi halmokat, pihentesd fél órát, majd kend meg a tetejüket a maradék felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig kell sütnöd. A krémhez a tojássárgájákat verd habosra a cukorral, add hozzá a lisztet és apránként a felmelegített, vaníliás cukorral elkevert tejet. Keverd simára, majd próbáld meg lassú tűzön gőz felett állandóan keverve besűríteni. Ezután vedd le a tűzről és keverd hozzá az előzőleg vízfürdőn megolvasztott csokoládét. Tedd félre és hűtsd langyosra. A töltelékhez a tejszínt ízlés szerint édesítve verd fel, tedd nyomózsákba, majd töltsd bele a krémet. Ezután rakd fel egy magasabb peremű tálra piramisformába a fánkokat, majd vékony sugárban csorgasd rá a csokoládés öntet. Végül tedd egy órára a hűtőbe!