A legjobb alakbarát vega fogások

2015. január 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Te sem vagy nagy húsimádó, vagy csak szeretnél néhány húsmentes napot beiktatni és szívesen megszabadulnál néhány plusz kilótól? Vesd be az alábbi egész napos menüsort. Speciális összeállításunk FittAnyu ajánlásával készült, egy komplett diétás menüt, reggelit, ebédet és vacsorát foglal magában. Meglátod, mostantól könnyedén össze tudod majd állítani a többi napra is a diétás vega menüdet.

Csicsókakrém leves
Csicsókakrém leves

Reggeli: Vaníliás proteines zabkása

Hozzávalók: 50 gramm zabpehely, 1 adag vaníliás protein por, 1 kis csésze forró víz

Így készítsd el:
Mérd ki az 50 gramm zabpelyhet, tedd be annyi időre a mikróba a csésze vizet, amíg forró lesz, majd öntsd a zabpehelyre, és jól kavard össze. Ha megpuhult a zabpehely, mehet hozzá az egy adag vaníliás protein por, majd ezt is jól kavard össze.

Ebéd: Csicsóka krémleves és Cukkinis bulgursaláta csicseriborsóval

Csicsóka krémleves

Hozzávalók: 600 gr csicsóka, 2 db fehérrépa, 7 dl zöldség alaplé, olivaolaj, 1 dl zsírszegény natúr joghurt, só, bors, 100 gramm dió megpirítva

Így készítsd el:
A fehérrépát, és a csicsókat vágd apró kockára, párold meg kevés olivaolajon, majd öntsd fel a zöldség alaplével, és főzd puhára. Ha megpuhult, pürésítsd botmixerrel, keverd hozzá a joghurtot, főzd össze pár percig, végül ízesítsd sóval, borssal. Miután a diót (zsíradék nélkül) is megpirítottad, szórd a kész levesbe.

Cukkinis bulgursaláta csicseriborsóval

Hozzávalók: 250 gramm bulgur, 1 cukkini, 1 konzerv csicseriborsó, 2 evőkanál olivaolaj, petrezselyem, 1 db jégsaláta

Így készítsd el:
Első lépésként főzd a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára. A cukkinit szeld vékony karikákra, ha elkészültél pirítsd meg olivaolajon, sózd, borsozd. A jégsalátát aprítsd fel, a csicseriborsó konzervről öntsd le a levet. Végül az összes alapanyagot keverd a bulgurhoz, szükség esetén ízesítheted még további sóval, borssal.

Vacsora: Padlizsán fasírt

Hozzávalók: 1 közepes méretű padlizsán, 2 tojásfehérje, só, bors, oregánó, rozmaring, őrölt zabpehely

Így készítsd el:
A padlizsánt hámozd meg, vágd szeletekre, majd sütőben 200 fokon alufóliával bélelt tepsiben sütsd puhára. Ha kihűlt, pépesítsd botmixerrel, add hozzá a tojásfehérjét, fűszereket, és annyi őrölt zabpelyhet, hogy jól formázható legyen. Formázz kis golyókat, vagy tallérokat a masszából, ezután forgasd bele az őrölt zabpehelybe. Végül sütsd ki kevés olivaolajon a fasírtokat.

Olvass még több tippet és receptet a www.fitten-pozitivan.com oldalon!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)