A legjobb alakbarát vega fogások
Te sem vagy nagy húsimádó, vagy csak szeretnél néhány húsmentes napot beiktatni és szívesen megszabadulnál néhány plusz kilótól? Vesd be az alábbi egész napos menüsort. Speciális összeállításunk FittAnyu ajánlásával készült, egy komplett diétás menüt, reggelit, ebédet és vacsorát foglal magában. Meglátod, mostantól könnyedén össze tudod majd állítani a többi napra is a diétás vega menüdet.
Ezeket láttad már?
Reggeli: Vaníliás proteines zabkása
Hozzávalók: 50 gramm zabpehely, 1 adag vaníliás protein por, 1 kis csésze forró víz
Így készítsd el:
Mérd ki az 50 gramm zabpelyhet, tedd be annyi időre a mikróba a csésze vizet, amíg forró lesz, majd öntsd a zabpehelyre, és jól kavard össze. Ha megpuhult a zabpehely, mehet hozzá az egy adag vaníliás protein por, majd ezt is jól kavard össze.
Ebéd: Csicsóka krémleves és Cukkinis bulgursaláta csicseriborsóval
Csicsóka krémleves
Hozzávalók: 600 gr csicsóka, 2 db fehérrépa, 7 dl zöldség alaplé, olivaolaj, 1 dl zsírszegény natúr joghurt, só, bors, 100 gramm dió megpirítva
Így készítsd el:
A fehérrépát, és a csicsókat vágd apró kockára, párold meg kevés olivaolajon, majd öntsd fel a zöldség alaplével, és főzd puhára. Ha megpuhult, pürésítsd botmixerrel, keverd hozzá a joghurtot, főzd össze pár percig, végül ízesítsd sóval, borssal. Miután a diót (zsíradék nélkül) is megpirítottad, szórd a kész levesbe.
Cukkinis bulgursaláta csicseriborsóval
Hozzávalók: 250 gramm bulgur, 1 cukkini, 1 konzerv csicseriborsó, 2 evőkanál olivaolaj, petrezselyem, 1 db jégsaláta
Így készítsd el:
Első lépésként főzd a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára. A cukkinit szeld vékony karikákra, ha elkészültél pirítsd meg olivaolajon, sózd, borsozd. A jégsalátát aprítsd fel, a csicseriborsó konzervről öntsd le a levet. Végül az összes alapanyagot keverd a bulgurhoz, szükség esetén ízesítheted még további sóval, borssal.
Vacsora: Padlizsán fasírt
Hozzávalók: 1 közepes méretű padlizsán, 2 tojásfehérje, só, bors, oregánó, rozmaring, őrölt zabpehely
Így készítsd el:
A padlizsánt hámozd meg, vágd szeletekre, majd sütőben 200 fokon alufóliával bélelt tepsiben sütsd puhára. Ha kihűlt, pépesítsd botmixerrel, add hozzá a tojásfehérjét, fűszereket, és annyi őrölt zabpelyhet, hogy jól formázható legyen. Formázz kis golyókat, vagy tallérokat a masszából, ezután forgasd bele az őrölt zabpehelybe. Végül sütsd ki kevés olivaolajon a fasírtokat.
Olvass még több tippet és receptet a www.fitten-pozitivan.com oldalon!