A legfinomabb őszi glutén- és laktózmentes finomságok!
Próbáld ki az alábbi desszerteket, melyek nemcsak finomak, hanem laktóz- és gluténmentesek is. Keresd a speciális alapanyagokat az ALDI üzletekben, vagy nézz szét a www.aldi.hu oldalon!
Ezeket láttad már?
Szilvás-diós pite laktózmentesen
Hozzávalók: 5 dkg MILFINA laktózmentes vaj, 1 dl MILFINA laktózmentes tejszín, 1 dl MILFINA laktózmentes tej, 2,5 dkg cukor, 2 db tojás, 1 db sütőpor, 1 db vaníliás cukor, 30 dkg NETT FOOD kukoricaliszt, csipet só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 10 dkg dió, 40 dkg szilva, porcukor, fahéj
Így készítsd el:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd egyenként dolgozd hozzá a tojásokat, a tejet és a tejszínt. A diót aprítsd durvára, keverd össze a liszttel és sütőporral. Megszórjuk a fahéjjal, és dolgozd össze a tojásos masszával. A tésztát öntsd egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett sütőformába, majd rakd ki a megtisztított és félbevágott szilvákkal a tetejét. Süsd 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig. Hagyd kihűlni, tálalás előtt szórd meg porcukorral és fahéjjal.
Gluténmentes és laktózmentes palacsinta
Hozzávalók: 500 gramm NETT FOOD kukoricaliszt, 1 liter MILFINA tej, 6 tojás, 15 gramm cukor, 1 evőkanál étolaj
Így készítsd el:
A kukoricalisztet keverd össze a tojással, apránként öntsd bele a tejet és a cukrot, majd keverd simára. Add hozzá az olajat. Ha csomós, keverd robotgéppel simára. Hagyd 30 percig állni a tésztát, majd kiolajozott, forró serpenyőben süss palacsintákat belőle. Tetszés szerint megtöltheted – lekvárral, túróval, csokoládékrémmel.