3 tökéletes ital a kánikulában!
Ne felejts el megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztani a kánikulában! Most rögtön három limonádé tippet adunk a forró percekre. Ha még több hűsítő italreceptre vágynál, lapozd fel a július-augusztusi számunkban található Foodporn anyagunkat, melyben további kilenc remek koktélrecepttel készültünk.
Ezeket láttad már?
Gyömbéres jegestea
Hozzávalók: 2-3 citrom, friss gyömbér, édesítő, 3 teáskanál teafű
Így készítsd el:
Mosd meg a citromokat, reszeld le a héjukat és facsard ki a levüket. Nagyjából másfél deci citromlevet kell kapnod. Ha megvagy, forrald fel a reszelt héjat, a citromlével, 4 deci vízzel, ízlés szerinti édesítővel, valamint a reszelt gyömbérrel. Főzd alacsony lángon öt percig, majd vedd le a tűzről a szirupot. Ezután helyezd a tealeveleket teatojásba és hagyd ázni kb. öt percig. Ha kész, hűtsd jó hidegre és már ihatod is.
Málnás limonádé
Hozzávalók: 50 dkg friss málna, 1 citrom, ízlés szerint édesítő
Így készítsd el: Mosd meg a málnát, a citromot szeleteld fel és add hozzá a gyümölcshöz. Forrald fel két deci vízzel és az ízlés szerinti édesítővel, majd hagyd főni öt percig. A tűzről levéve szűrd át egy szűrőn az egész főzetet, kicsit nyomkodd le, majd öntsd tisztított üvegekbe. Fogyaszd vízzel hígítva, jégkockával!
Levendulás limonádé
Hozzávalók: 15 gramm levendulavirág, fél liter víz a forraláshoz, ízlés szerint édesítő, 1-2 liter hideg víz, frissen facsart citromlé
Így készítsd el:
Forralj fel fél liter vizet, tedd bele a virágokat, majd főzd így néhány percig. Ha kész vedd le a tűzről, hagyd pár percet állni, szűrd le, add hozzá az édesítőt. Ezután jöhet hozzá a citrom és még ízlés szerint víz. Végül hűtsd le és élvezd a mennyei ízeket.