Készítsd el a legfinomabb karácsonyi kiflit!
Csempészd idén karácsonykor az asztalra a nagyi kiflijét! A tészta omlós és puha, a töltelék pedig egyszerűen mennyei.
Ezeket láttad már?
A nagyi mindig zsírral készítette a linzertésztát. Ettől lett tökéletes. A töltelékbe ő még csak diót kevert, most egy kis narancshéj került bele.
Hozzávalók 16 darabhoz: 12,5 dkg liszt, 8 dkg zsír, 5 dkg porcukor, fél tasak sütőpor, 1 tojás. A töltelékhez: 4 evőkanál baracklekvár, 1 narancs, 1 evőkanál víz, 1 teáskanál cukor
Így készítsd el:
Gyúrd össze a lisztet a hideg zsírral, a porcukorral, a sütőporral, a tojással, nyújtsd fél centi vastagságúra, és vágj háromszögeket. A narancshéját reszeld le, keverd össze a vízzel, a cukorral, és pár perc alatt főzd össze. Míg a sütőt 180 fokra​​ előmelegíted, kend meg a tésztadarabokat baracklekvárral, a közepére tegyél narancshéjat. Sodord össze, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg tojással, és végül süsd a sütőben szép pirosra kb. tíz perc alatt. Ha odavagy a dióért, kevés darált diót is szórhatsz a töltelék készítésénél a lekvárba!