A dinnye és az alkohol mámorító páros
Ebben a hőségben jól esik valami hideg, lédús, de azért egy picit édes finomság. Mivel már visszavonhatatlanul itt a dinnyeszezon, ezért mi mást is javasolhatnánk, mint azt, hogy szerezz be egy görögdinnyét. Van, aki a kopogtatásra esküszik, másik a színalapú választásra esküsznek, akárhogy is, biztosak vagyunk, hogy már találhatsz mézédes görögdinnyét. Behűtve magában is tökéletes nyári csemege, de ne érd be ennyivel, két pofonegyszerű, de szuperfinom dinnyés nyalánkságot mutatunk most neked! Dobd fel ezekkel a dinnyeszezont!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók négy pohárhoz: 1 kg görögdinnye, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 1 dl száraz pezsgő, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor
Így készítsd el:
A dinnye héját vágd le, magozd ki, és vàgd kockára. Tedd turmixgépbe, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a pezsgőt és mixeld össze. Öntsd tálba, és tedd kb. négy órára a mélyhűtőbe, közben keverd át harminc percenként.
Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye, cukor, 5 cl vodka, citrom, mentalevél, 5 db jégkocka
Így készítsd el:
A dinnye húsát darabold fel és pohárba téve kicsit nyomkodd össze, hogy levet eresszen. Ízesítsd mentalevéllel, egy teáskanál cukorral, citromlével. Ezután dobj bele jégkockát és önts rá vodkát. Hagyd hűtőben állni, majd díszítsd mentalevéllel, citromkarikával.