A magyar fotósnak nem kellett ma télikabát Londonban

2018.december.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ezen a héten a Londonban élő divatfotós Martin Wanda gardróbjába pillanthattok be. "A divatfotografiámban és személyes projektjeimben is egyaránt hasonló dolgok foglalkoztatnak, és mindezekre erőteljes hatást gyakorolnak a különböző angolszász (főleg 70-es és 80-as évekbeli rock-) zenei irányzatok, és az azokkal szorosan összefüggő szubkultúrák stílusjegyei, így az öltözködésemben is megjelennek ennek nyomai. Egyik legnagyobb inspirációul Patti Smith zenéje és személye szolgál, a "punk keresztanyja" számos alkotót, divattervezőt inspirál, mint például Ann Demeulemeester" - árulta el nekünk Wanda.

"A ruhatáramban 90%-ban a fekete szín dominál, (kivétel egy-két piros, vagy esetlegesen farmerdarab). Szeretem az unisex ruhákat: zakók, nadrágok, hegyes orrú csizmák, ezüst gyűrűk, kendők, kalapok, sapkák. Előszeretettel hordok `vintage`, avagy használt ruhákat, hisz mindamellett, hogy teljesen egyedi darabokra bukkanhatunk, szem előtt kell tartanunk, hogy a ruhák újrahasznosítása környezetvédelmi szempontból is fontos, hiszen a divatipar a világ második legszennyezőbb iparága. (Csak az Egyesült Kiralyságban évente megközelítően háztartásonként 35 kg-nyi ruhát dobnak el, ami 90 farmernek felel meg, és az Egyesült Kiralyság lakossága megközelíti a 64 milliót.)" - mesélte Martin Wanda a stílusáról.

Íme Wanda mai szettje:

A hétindítás előtt a mai napomat, a szintén Londonban élő magyar, volt MOME-s osztálytársam, szintén fotográfus barátnőmmel, Donka Pannával, és otthonról látogatóba érkező ismerőseinkkel töltöttük.

Martin Wanda

Az egésznapos városnézés, majd a National Gallery-ban tett sétánk után egy pubban kötöttünk ki (amik már teljes karácsonyi díszben pompáznak, sőt a legtöbb háztartásban már ezen a hétvégén felállításra kerültek a karácsonyfák.)

Londonban a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem esik annyira sokat az eső, sőt minden nap ránk kacsingat kicsit a nap; ma kifejezetten meleg volt, így a téli kabátomat a fogason hagyva, egy nap erejéig visszatértem a képeken látható átmeneti dzsekimhez.

Martin Wanda

Sapka - Asos
Zakó - Zara
Csipkefelső - Vintage
Nadrág - H&M
Cipő - Topshop
Kabát - Front Row (Crossroads Vintage üzlet / Los Angeles)
Táska - Vintage
Fülbevaló - Biztosítótű
Gyűrűk - Antik / bolhapiac (Angel / London)







Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője